Babysitting job in your area

Be a part of our Kiddocarer community and earn good money while working flexibly!

What is a Kiddocarer?

As a babysitter at Kiddocare, you are known as a Kiddocarer.
You are not a maid/helper, and you will not do housework, take care of pets or the elderly.
You will travel to the client’s location for service. This can be at the customer’s house, event or any other location specified by the client.
You will accompany and keep the children safe while adhering to Kiddocare’s SOP.
You will engage children with fun games and enrichment activities.
You will bathe, feed, clothe and ensure the cleanliness of the child as needed (light cleaning).

Why work with Kiddocare?

Flexible
working

  • Work part time/full time – it’s up to you!
  • Accept jobs according to your preferred time, location, suitability and preference.

Earn good money

  • Full time – earn up to RM6000.
  • Part time – min. RM1000 weekly.

Career development

  • Onboarding training from childcare professionals.
  • Further prospects in the childcare industry.

Enjoy working with children?

Register now and start your childcare journey with Kiddocare today!

Meet our Kiddocarers

Alia Afiqah

@aliah.fiqah

Sebagai seorang cikgu taska fulltime, saya bersyukur terdapat platform seperti Kiddocare yang boleh membantu saya untuk menjana pendapatan sampingan yang memuaskan.

Pada mulanya, saya menjadi seorang babysitter semasa saya masih belajar di sebuah Kolej Vokasional di Kuala Lumpur dalam bidang Pendidikan Awal Kanak-Kanak.

Selepas tamat belajar, saya sambung perkhidmatan saya sebagai babysitter di Kiddocare sambil menjadi seorang guru taska.

Memang seronok jadi babysitter kerana waktu bekerja yang flexible dan gaji pun dapat on-time setiap minggu.

Saya gunakan platform ini sebagai cara saya mencari pendapatan sampingan dan ianya sangat membantu.

Kalau korang semua nak join saya jadi babysitter, jom daftar di Kiddocare.my.

Aida Sabrina

@aida.sabrina.75

Semasa musim pandemik ini, Aida kena buang kerja sebab Taska dah tak boleh dioperasi. Memang kami terkesan dengan pandemik ni. Jadi pada bulan Oktober 2020, Aida mula jadi seorang babysitter di Kiddocare selepas kawan Aida bagitau yang ada platform untuk wanita menjana income yang memuaskan.

Selain itu, job yang Aida dapat sekarang ini pun yang long-term sahaja kerana parents dah percaya Aida dengan anak-anak mereka. Pengalaman manis yang Aida tidak dapat lupakan semasa bekerja sebagai seorang babysitter adalah menjaga kanak-kanak keistimewaan upaya.

Banyak yang Aida belajar dan improve sejak menjadi seorang babysitter dengan Kiddocare. Syukur Alhamdulilah Aida diperkenalkan dengan platform Kiddocare.

Sekarang ni Aida boleh dapat RM980 maksimum dalam masa seminggu sahaja Dengan hanya 5 bulan menjadi carer, Aida dapat membeli sebuah kereta baru!

Memang best dan memuaskan jadi carer ni tau. Kalau korang berminat, jom layari www.kiddocare.my sekarang!

Ticer Tina

@wsfatinah

Nak tau tak macam mana Tina boleh dapat RM900 dalam masa seminggu sahaja? Haa, jom baca!

Harini Tina nak cerita tentang pengalaman Tina menjadi seorang babysitter di Kiddocare. Best tau! Sebagai seorang graduan Pendidikan Awal Kanak-Kanak, Tina mula jadi babysitter secara part-time je. Pada awalnya, Tina bekerja sebagai seorang guru taska secara full time.

Tapi lepas tu Tina cadang untuk berhenti kerja dan menjadi seorang babysitter di Kiddocare sepenuh masa. Bayangkan, Tina dapat gaji babysitter setiap minggu sebanyak RM900. Cuba korang kira kalau sebulan!

Duit memang best tapi nak jadi babysitter ni, syarat Kiddocare ketat jugak lah, kena training, kena buat background check, kena interview, paham-paham lah nak jaga anak orang kan.

Tina banyak dapat pengalaman baru dan belajar perkara baru sebagai seorang babysitter. Salah satu daripadanya adalah cara menjaga kanak-kanak keistimewaan upaya. Sekarang ini ramai parents dah percayakan Tina untuk menjaga anak-anak mereka.

Tina juga pernah menjaga seorang kanak-kanak autism selama 3 hari berturut-turut. Pengalaman itu banyak mengajar Tina untuk menjadi lebih professional dalam industri pendidikan awal kanak-kanak.

Dari situlah, timbul rasa seronok sebab Tina rasakan perkembangan karier Tina, walaupun bekerja sebagai seorang babysitter.

Kalau awak semua nak jadi macam Tina, jom daftar di Kiddocare untuk menjadi seorang babysitter sekarang!

Ai Aliah

@aliahsyantik

Korang pernah dengar tak pasal GigEkonomi? Kalau tahu, pernah dengar tak pasal Kiddocare? Kalau tak pernah, saya nak cerita macamana saya boleh dapatkan pendapatan sampingan sehingga RM900 seminggu.

Sebagai seorang cikgu taska fulltime, saya bersyukur ada platform macam Kiddocare yang boleh bantu saya untuk menjana pendapatan sampingan yang memuaskan. Pada mulanya, saya menjadi seorang babysitter semasa saya masih belajar di sebuah Kolej Vokasional di Kuala Lumpur.

Selepas tamat belajar, saya sambung perkhidmatan saya sebagai babysitter di Kiddocare sambil menjadi seorang guru taska. Memang seronok jadi babysitter sebab waktu bekerja yang flexible dan gaji pun dapat on-time setiap minggu. Ya, setiap minggu!

Kalau tak ada background jaga kanak-kanak pun boleh apply sebab akan berikan pelbagai latihan dan bimbingan sebelum boleh start ambil job.

Sebabnya nak jadi Kiddocarer ni banyak syaratnya tau, kena pergi training, interview, buat background check dan banyak lagi. Ye la, kena la buat menda ni semua sebab nak jaga anak orang kan.

Nak tahu lagi apa yang Kiddocare sediakan dan macamana boleh dapat RM900 dalam masa seminggu sahaja? Korang boleh daftar di www.kiddocare.my sekarang.

Nur Syafiqah

@NurSyaf86415144

Sebagai seorang graduan pendidikan awal kanak-kanak, saya beruntung terdapat platform seperti Kiddocare untuk memberi peluang dan pengalaman yang amat bermakna bagi kerjaya saya.

Saya bermula menjadi seorang babysitter separuh masa dalam bulan Januari 2020 ,kerana saya merupakan seorang pelajar jurusan Pendidikan Awal Kanak-Kanak sepenuh masa di sebuah Kolej Vokasional di Kuala Lumpur.

Ramai juga pramugari, cikgu, dan juga mereka yang terjejas pendapatan kesan dari pandemik berkerja sebagai babysitter di Kiddocare. Bayaran yang kami dapat pun memang memuaskan dan jumlahnya sangat membantu.

Pengalaman yang tidak dapat saya lupakan adalah bekerja semasa musim pandemik COVID-19 ini mula berleluasa. Saya diminta untuk mengasuh anak-anak doktor dari HKL yang merupakan seorang frontliner secara sepenuh masa.

Walaupun saya baru sahaja menjadi seorang babysitter, pendapatan yang diperoleh mampu untuk membiayai yuran pengajian saya. Selain itu, saya juga dapat membeli pelbagai kelengkapan diri saya, termasuklah sebuah telefon bimbit baharu!

Sekiranya anda berminat untuk menjana pendapatan secara mudah dan selamat , jom daftarkan diri anda sebagai carer di Kiddocare sekarang!

Khodijah Mat Edek

@deejateja

Saya bermula menjadi seorang babysitter sejak 2018. Sebagai seorang Ibu tunggal, saya bersyukur dengan platform yang Kiddocare sediakan bagi wanita seperti saya untuk mencari pendapatan demi meneruskan kehidupan.

Pada mulanya, saya menjadi seorang babysitter secara separuh masa sahaja, tetapi selepas nampak peluang untuk menjana pendapatan yang memuaskan, saya bercadang untuk menjadi seorang babysitter secara sepenuh masa.

Banyak pengalaman dan pengetahuan yang telah saya pelajari selama menjadi seorang penjaga kanak-kanak yang professional bersama Kiddocare. Kiddocare menghantar saya ke pelbagai jenis kursus penjagaan kanak-kanak dan salah satunya adalah kursus yang dianjurkan oleh Anak Istimewa Negeri Selangor (ANIS).

Dengan pengetahuan yang telah saya perolehi ini, saya diberi kepercayaan oleh Kiddocare dan ibu-bapa untuk menjaga kanak-kanak istimewa.

Syukur Alhamdulilah dengan peluang yang diberi oleh Kiddocare kerana dengan hasil menjadi seorang babysitter selama setahun setengah, saya boleh membeli sebuah motor untuk diri saya bergerak kemana-mana. Insyallah tak lama lagi saya mampu untuk membeli kereta! 🙂

Jika anda berminat untuk menjadi seperti saya, jom join kami di www.kiddocare.my.

Extra benefits

Training and upskilling will be provided.

Insurance coverage during travel and service.

Monitoring and support during service.

Service bonus and incentives.

How to join as Kiddocarer?

Register

Earn comfortable income with flexible working arrangements to balance work & family commitment.

Training & vetting

No experience? Worry not as we will guide you through our intensive trainings and onboarding sessions.

Get onboard

Work in a safe, comfortable, enjoyable environment and gain industry experience and feedback

Join us now!

Many parents need your support.

What exactly is the job scope of a Kiddocarer

Learn more

Find out more about Kiddocare’s services

Learn more

What do our Kiddocarers say about our platform?

Play Video

Watch video